Luchtwasser veehouderij

De beste kwaliteit en service in luchtwassers

Meer weten?

Hulp nodig?

Wilt u weten welke luchtwasser het beste aansluit op uw wensen of heeft u andere vragen? Vul het bel mij terug formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op!

Wij helpen u graag met specialistische maatwerkoplossingen! Wij als luchtwassersspecialist bepalen samen met u welke luchtwasser het beste bij uw veehouderij past.

Bel me terug

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Luchtwasser voor uw veehouderij?

Vrijblijvende offerte aanvragen ▸

Ontdek de luchtwassers van Farm Air

Luchtwasser veehouderij

Farm Air is de luchtwasser specialist voor uw veehouderij. Met onze luchtwassers is het mogelijk om op een verantwoorde wijze dieren te houden. Tegelijkertijd is het mogelijk om aan de wettelijke emissie eisen, gesteld door de overheid, te voldoen. Ontdek de verschillende luchtwassystemen voor uw veehouderij.

Wij bieden onder andere luchtwassers voor de volgende sectoren aan:
▸ Varkensstal
▸ Melkvee
▸ Rundvee
▸ Pluimvee
▸ Kalveren
▸ Geitenhouderij

Wat kosten luchtwassers?

Luchtwassers zijn meestal de voordeligste oplossing om snel en duurzaam te kunnen voldoen aan de steeds strengere eisen die gelden voor emissiereductie en stikstofuitstoot. Buiten de aanschafkosten is het vooral belangrijk een luchtwasser te kiezen met zo laag mogelijke bedrijfskosten. Voor een vrijblijvend advies welke luchtwasser het beste bij uw situatie past kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hoe kan je stikstof reduceren met een luchtwasser?

De meeste stikstof die wordt uitgestoten door de intensieve veehouderij bestaat uit ammoniak. Luchtwassers kunnen tot wel 95% van de ammoniak uit de stallucht filteren voordat deze naar buiten wordt geventileerd. Luchtwassers leveren een zeer belangrijke bijdrage aan het verlagen van de stikstofuitstoot.

Is er een luchtwasser voor veehouderij?

Ja, voor veel vrijwel alle diercategorieën hebben wij luchtwassers. Hiermee reduceren we effectief de geur, fijnstof en ammoniak uitstoot van stallen. Door goede inpasbaarheid en hoge reducties zijn onze luchtwassers de voordeligste manier om uw stallen emissiearm te maken.

Hoe werkt een luchtwasser?

Een luchtwasser is een groot filterapparaat dat alle lucht die uit een stal geventileerd wordt reinigt of “wast” van ammoniak, (fijn) stof en geur. In de luchtwasser bevindt zich een speciaal filterpakket waarover continu wasvloeistof wordt gesproeid. Het filterpakket zorgt voor een groot contactoppervlak en voldoende verblijftijd, zodat de te wassen lucht zoveel mogelijk in aanraking komt met de wasvloeistof die de schadelijke stoffen uit de lucht reinigt en opneemt. 

Luchtwassers zijn te verdelen in 2 soorten. Er zijn luchtwassers die werken op basis van een chemische reactie en er zijn luchtwassers die werken middels een biologisch proces. 

Er zijn verschillende varianten en uitvoeringen leverbaar van zowel de biologische luchtwassers als de chemische luchtwassers. Voor een nieuwbouw stal of een bestaande stal. Prefab in een kunststof module, of juist volledig geïntegreerd in uw stal. Per afdeling of zelfs voor meerdere stallen ineens. Binnen de huidige goedgekeurde luchtwassystemen met RAV-erkenning zijn er enorm veel mogelijkheden. Benieuwd welke luchtwasser het beste bij u en uw stal past? Neem dan contact met ons op!