Luchtwasser voor geitenhouderij

Reduceer ammoniak, geur en fijnstof uit uw geitenstal

Meer weten?

Luchtwasser geiten

Op zoek naar een luchtwasser voor uw geitenhouderij? Met jarenlange ervaring in het ontwikkelen, installeren en onderhouden van luchtwassers is Farm Air een echte specialist in zijn vak. Elke dag blijven wij onszelf ontwikkelen om onze luchtwassers te optimaliseren. Onze luchtwassers zorgen ervoor dat de stof zo effectief mogelijk uit de lucht van uw geitenhouderij wordt afgevangen. Zonder concessies te doen op uw geiten. 

 

Onze kernwaarden:

✔  Onderhoudsvriendelijke luchtwassers
✔  Lage bedrijfskosten
✔  Weinig spuiwater

Maatwerk voor uw geitenhouderij

Luchtwassers moeten voldoen aan de emissie-wet en regelgeving van de overheid. Dit is waarom wij streven naar het beste advies en professioneel maatwerk. Al onze luchtwassers voldoen aan de emissienormen. Naast dat wij volledige service op maat bieden, bieden wij ook service aan voor andere merken luchtwassers. 

 

Hoe een luchtwasser lucht uit een geitenstal schoner maakt

Het schoonmaken van lucht uit een stal is een heel proces. Dit proces kan op twee manieren verricht worden.

Biologisch

Biologische luchtwassystemen bestaan uit een kunststof filterpakket. Hier wordt continu water overheen gesproeid. Binnen dit filterpakket zitten micro-organismen. Als de ammoniak uit de stallucht is opgelost in het waswater, wordt het omgezet in ammonium. De ammonium wordt door micro-organismen afgebroken en omgezet naar nitriet en vervolgens in nitraat. Het gevormde nitraat wordt met spuiwater afgevoerd. Dit moet regelmatig gedaan worden omdat de micro-organismen niet meer werken als de concentratie te hoog is. Dit spuiwater kan uiteindelijk gebruikt worden als meststof.

 

Chemisch 

Bij een chemische luchtwasser stroomt er door het filterpakket water met aangezuurd zwavelzuur. Doordat het zure mengsel reageert met de ammoniak vormt er ammoniumsulfaat. Hierdoor wordt de ammoniak uit de lucht gehaald. Er is voor een kilogram ammoniak ongeveer 1,5 liter zwavelzuur nodig. Ook het waswater met ammoniumsulfaat moet je spuien. Het spuiwater wat hier uitkomt kan gebruikt kan gebruikt worden als minerale kunstmeststof voor stikstof en zwavel. 

Zijn er luchtwassers voor geitenstallen?

Ja, met luchtwassers voor geitenstallen wordt de uitstoot van ammoniak, geur en fijnstof uit de stal gereduceerd. Wij bieden diverse chemische en biologische luchtwassers aan voor geitenstallen.

Meer weten over de mogelijkheden?

Wilt u meer informatie over onze luchtwassers? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Dit doet u door bovenstaand bel mij terug formulier in te vullen. Samen kunnen we kijken naar welke luchtwasser het beste bij uw geitenhouderij past. 

Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan door op onderstaande button te klikken.

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen ▸