Chemische combi luchtwassers

Een uitgebreide luchtwasser

Meer weten?

Biologische Combi Luchtwasser

De meest verkochte biologische combi luchtwasser

Farm air biedt ook de meest verkochte biologische combi luchtwassers van Nederland:

Uiteraard biedt Farm Air ook de meest verkochte biologische luchtwasser van Nederland aan:

De gecombineerde luchtwasser, of kortweg biocombi, is een doorontwikkeling van de biologische luchtwasser met 85% ammoniakreductie, 45% geurreductie en 80% fijnstofreductie.

Deze hoge rendementscijfers worden behaald door de stallucht in twee stappen te reinigen met een watergordijn en een speciaal filterpakket, dat continu wordt besproeid met waswater dat afkomstig is uit de waswaterbuffer. Deze waterbuffer is voorzien van een speciale inrichting waardoor de biologie, die verantwoordelijk is voor de werking van de luchtwasser, optimaal kan gedijen.

Uiteraard worden gecombineerde luchtwassers door Farm Air compleet geleverd met automatische spui-functionaliteit en een ingebouwde datalogger.

Deze biocombi luchtwasser is leverbaar in kunststof modules, maar het systeem is ook zeer geschikt om ter plaatse in een bouwkundige voorziening te realiseren.

De gecombineerde luchtwasser is in Nederland met BWL 2009.12 gecertificeerd.

Offerte

Biologische luchtwasser

Het juiste adres voor een biologische luchtwasser

De biologische luchtwasser van Farm Air is ontworpen met lage bedrijfskosten en energiebesparing als uitgangspunt. Het systeem kenmerkt zich door slimme eenvoud. Bovendien kan een extra waterbehandeling worden toegepast om de hoeveelheid spuiwater te verminderen.

Reduceer de uitstoot van ammoniak met maar liefst 70%, geur met 45% en 75% fijnstofreductie. Het systeem is gecertificeerd onder nummer BWL 2007.03.

De biologische luchtwasser werkt met behulp van een kleine waterbuffer en geheel zonder toevoegmiddelen of additieven.

Farm Air levert biologische luchtwassers compleet met automatische spui-functionaliteit en een ingebouwde datalogger.

De biologische luchtwasser is leverbaar in kunststof modules, maar het is ook goed mogelijk deze ter plaatse in een bouwkundige voorziening te realiseren.

Spuiwater luchtwasser

Vul bovenstaand bel mij terug formulier in als u meer wilt weten over de mogelijkheden voor luchtwassers voor uw veehouderij. Samen met u bespreken we welke luchtwasser het beste bij uw stal past.

Offerte

Chemische NET Wassers

Diverse soorten chemische NET-wassers

Farm Air heeft diverse soorten chemische NET-wassers in het assortiment. Er zijn uitvoeringen met 70%, 90% of 95% ammoniakreductie leverbaar. Al deze systemen bieden een geurreductie van 30% en een fijnstofreductie van 35%.

Er zijn compacte luchtwassers leverbaar met een wat dikker filterpakket. Maar er zijn ook alternatieven leverbaar waarbij het filterpakket extra dun is, en daarmee ook minder weerstand veroorzaakt in de luchtstroom.

Het centrale element in de chemische NET-wassers is een kolom filtermateriaal met een groot contactoppervlakte een lage weerstand. Over het filterpakket wordt aangezuurd waswater gesproeid. Het waswater bindt ammoniak, geur- en stofdeeltjes aan zich. Druppelvangers zorgen ervoor dat het aangezuurde waswater niet buiten de luchtwasser komt. De werking van de luchtwasser is volledig geautomatiseerd en kan optioneel worden uitgerust met een zelf-reinigingsfunctie van de druppelvangers. Hierdoor betreft het een zeer bedrijfszekere en onderhoudsvriendelijke luchtwasser.

Uiteraard worden chemische NET-wassers door Farm Air compleet geleverd met automatische spui-functionaliteit en een ingebouwde datalogger.

Chemische NET-wassers voor 70% ammoniakreductie zijn gecertificeerd onder de nummers BWL 2010.25, BWL 2005.01 en BWL 2008.06.

De chemische NET-wasser voor 90% ammoniakreductie is gecertificeerd onder nummer BWL 2013.08.

Chemische NET-wassers voor 95% ammoniakreductie zijn gecertificeerd onder de nummers BWL 2010.26, BWL 2007.05 en BWL 2008.08.

Offerte

NET-koker luchtwassysteem

Luchtwassen per afdeling

Vanwege de grote vraag naar een compact luchtwassysteem voor bestaande stallen heeft Farm Air de NET-koker ontwikkeld.

Veel veehouders moeten op korte termijn bestaande stallen voorzien van een luchtwasser. Voor een traditionele luchtwasser is een centraal afzuigkanaal nodig. Dit kan een kostbare en ingrijpende verbouwing betekenen. Soms er simpelweg de ruimte niet voor een centraal afzuigkanaal of een traditionele luchtwasser.

Het NET-koker luchtwassysteem van Farm Air is speciaal voor deze situaties ontwikkeld. Door een compacte luchtwasser per afdeling toe te passen is er geen centraal afzuigkanaal nodig.

De NET-kokers kunnen zowel binnen als buiten de stal worden toegepast. Ventilatoren kunnen zowel bovenop de NET-koker, als ervoor worden geïnstalleerd.

De NET-kokers worden centraal aangestuurd met een hoogwaardige besturing, voorzien van alle moderne technieken en natuurlijk voorzien van ingebouwde datalogger.

Voordelen van het NET-koker luchtwassysteem op een rijtje:

 • Ideaal voor bestaande stallen, klein en middelgroot
 • Geen centraal kanaal nodig
 • Beperkte bouwkosten
 • Beperkte aanpassing van het ventilatiesysteem
 • Zeer compact systeem, altijd inpasbaar
 • Zowel binnen als buiten de stal toepasbaar
 • Maatwerk voor elke situatie
 • Leverbaar als chemische luchtwasser met 70% of 95% ammoniakreductie
 • Leverbaar als biologische luchtwasser met 70% ammoniakreductie en 45% geurreductie
 • Leverbaar als biologische combi luchtwasser met 85% ammoniakreductie en 85% geurreductie
 • Meerdere NET-kokers op één centrale besturing
Offerte

Chemische lamellenwassers

2 soorten chemische lamellenwassers

 

Farm Air heeft twee chemische lamellenluchtwassers in het assortiment: een uitvoering met 70% ammoniakreductie en een uitvoering met 95% ammoniakreductie.

Beide luchtwassers kennen dezelfde techniek. Het centrale element zijn de speciaal ontwikkelde lamellen. Het lamellenpakket wordt besproeid met aangezuurd waswater. Het waswater bindt de ammoniak, maar ook geur- en stofdeeltjes. Doordat het lamellenpakket niet continu, maar iedere 20 minuten circa 1 minuut wordt besproeid, kennen deze wassers zeer lage energiekosten. Met de chemische luchtwasser kan een rendement van 70% of 95% gehaald worden, voor beide systemen is de geurreductie 30% en de fijn stofreductie 35%. De werking van de luchtwasser is volledig geautomatiseerd.

De lamellenwasser met 70% ammoniakreductie is gecertificeerd onder nummer BWL 2004.02.

De lamellenwasser met 95% ammoniakreductie is gecertificeerd onder nummer BWL 2008.09.

Offerte

Chemische combi luchtwassers

Chemische Combi luchtwasser

 

De chemische combi luchtwasser is een uitgebreide versie van de chemische lamellenwasser. De chemische combiwasser is uitgevoerd met een extra biologisch reinigingspakket. Door toepassing van een tweede filterwand wordt niet alleen de uitstoot van ammoniak, maar ook geur en fijnstof sterk gereduceerd. De stallucht gaat bij dit systeem eerst door het lamellenfilter met aangezuurd waswater, vervolgens door een kunststof netfilter met biologisch waswater. Door de biologische werking worden geuren en stofdeeltjes uit de stallucht onttrokken. Het spuiwater van de biologische fase is bruikbaar voor het aanvullen van het waswater van de chemische fase.

De chemische combi luchtwasser heeft een ammoniakreductie van 85%, een geurreductie van 30% en een fijnstofreductie van 80%. Volgens Europese certificatie is de stofreductie zelfs meer dan 95%. De chemische combiwasser is in Nederland gecertificeerd onder nummer BWL 2006.14.

Uiteraard worden chemische combiwassers door Farm Air compleet geleverd met automatische spui-functionaliteit en een elektronisch datalogging-systeem.

 

Spuiwater luchtwasser

Vul bovenstaand bel mij terug formulier in als u meer wilt weten over de mogelijkheden voor luchtwassers voor uw veehouderij. Samen met u bespreken we welke luchtwasser het beste bij uw stal past.

Offerte