Chemische combi luchtwassers

Een uitgebreide luchtwasser

Meer weten?

Biologische Combi Luchtwasser

De meest verkochte biologische combi luchtwasser

Farm air biedt ook de meest verkochte biologische combi luchtwassers van Nederland:

Uiteraard biedt Farm Air ook de meest verkochte biologische luchtwasser van Nederland aan:

De gecombineerde luchtwasser, of kortweg biocombi, is een doorontwikkeling van de biologische luchtwasser met 85% ammoniakreductie, 45% geurreductie en 80% fijnstofreductie.

Deze hoge rendementscijfers worden behaald door de stallucht in twee stappen te reinigen met een watergordijn en een speciaal filterpakket, dat continu wordt besproeid met waswater dat afkomstig is uit de waswaterbuffer. Deze waterbuffer is voorzien van een speciale inrichting waardoor de biologie, die verantwoordelijk is voor de werking van de luchtwasser, optimaal kan gedijen.

Uiteraard worden gecombineerde luchtwassers door Farm Air compleet geleverd met automatische spui-functionaliteit en een ingebouwde datalogger.

Deze biocombi luchtwasser is leverbaar in kunststof modules, maar het systeem is ook zeer geschikt om ter plaatse in een bouwkundige voorziening te realiseren.

De gecombineerde luchtwasser is in Nederland met BWL 2009.12 gecertificeerd.

Offerte

Biologische luchtwasser

Biologische luchtwasser van FarmAir: de oplossing voor schonere lucht

Als u op zoek bent naar een natuurlijke en duurzame manier om de luchtkwaliteit in uw stal of bedrijf te verbeteren, dan biedt de biologische luchtwasser van FarmAir de perfecte oplossing. Deze luchtwasser is ontworpen met lage bedrijfskosten en energiebesparing als uitgangspunt en kenmerkt zich door slimme eenvoud. Bovendien kan een extra waterbehandeling worden toegepast om de hoeveelheid spuiwater te verminderen.

Hoe werkt een biologische luchtwasser?

De biologische luchtwasser van FarmAir werkt met behulp van een kleine waterbuffer en geheel zonder toevoegmiddelen of additieven. In een speciaal ingerichte proces watervoorraad worden de ideale condities geboden waarin bacteriën de lucht effectief reinigen. De bacteriën zetten de ammoniak om naar nitraat en nitriet, dat vervolgens als meststof nuttig ingezet kan worden. Dit resulteert in maar liefst:

 • 85% ammoniakreductie
 • 45% geurreductie
 • 80% fijnstofreductie

Verschillende soorten biologische luchtwassers

FarmAir biedt verschillende soorten biologische luchtwassers die geschikt zijn voor verschillende bedrijven en stallen, zoals:

De luchtwassers zijn eenvoudig te installeren en te onderhouden. De biologische luchtwasser is leverbaar in kunststof modules, maar het is ook goed mogelijk deze ter plaatse in een bouwkundige voorziening te realiseren. Allemaal conform de goedgekeurde leaflets op de RAV-lijst.

Contact opnemen

Kies voor een milieuvriendelijke oplossing voor schone lucht met FarmAir. Onze biologische luchtwassers bieden niet alleen voordelen voor uw dieren en werknemers, maar dragen ook bij aan een duurzamere toekomst. Neem contact met ons op of vraag een offerte aan voor meer informatie over onze biologische luchtwassers en hoe wij u kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in uw bedrijf of stal. Onze luchtwassers zijn gecertificeerd onder nummer BWL 2007.03 en worden compleet geleverd met automatische spui-functionaliteit en een ingebouwde datalogger.

Offerte

Chemische NET Wassers

Diverse soorten chemische NET-wassers

Farm Air heeft diverse soorten chemische NET-wassers in het assortiment. Er zijn uitvoeringen met 70%, 90% of 95% ammoniakreductie leverbaar. Al deze systemen bieden een geurreductie van 30% en een fijnstofreductie van 35%.

Er zijn compacte luchtwassers leverbaar met een wat dikker filterpakket. Maar er zijn ook alternatieven leverbaar waarbij het filterpakket extra dun is, en daarmee ook minder weerstand veroorzaakt in de luchtstroom.

Het centrale element in de chemische NET-wassers is een kolom filtermateriaal met een groot contactoppervlakte een lage weerstand. Over het filterpakket wordt aangezuurd waswater gesproeid. Het waswater bindt ammoniak, geur- en stofdeeltjes aan zich. Druppelvangers zorgen ervoor dat het aangezuurde waswater niet buiten de luchtwasser komt. De werking van de luchtwasser is volledig geautomatiseerd en kan optioneel worden uitgerust met een zelf-reinigingsfunctie van de druppelvangers. Hierdoor betreft het een zeer bedrijfszekere en onderhoudsvriendelijke luchtwasser.

Uiteraard worden chemische NET-wassers door Farm Air compleet geleverd met automatische spui-functionaliteit en een ingebouwde datalogger.

Chemische NET-wassers voor 70% ammoniakreductie zijn gecertificeerd onder de nummers BWL 2010.25, BWL 2005.01 en BWL 2008.06.

De chemische NET-wasser voor 90% ammoniakreductie is gecertificeerd onder nummer BWL 2013.08.

Chemische NET-wassers voor 95% ammoniakreductie zijn gecertificeerd onder de nummers BWL 2010.26, BWL 2007.05 en BWL 2008.08.

Hoe werkt een chemische luchtwasser?

De chemische luchtwasser maakt gebruik van een dosering zwavelzuur in het waswater. De zwavelzuur reageert met de ammoniak uit de lucht, en bindt deze in het waswater tot ammoniumnitraat. Het spuiwater uit de chemische luchtwasser met  ammoniumnitraat is een waardevolle meststof. Chemische luchtwassers zijn uiterst effectief en betrouwbaar in het afvangen van ammoniak. Relatief compacte systemen, waardoor de aanschafkosten vaak iets lager zijn dan die van een biologische luchtwasser. Daar staat wel wat meer onderhoud en iets hogere bedrijfskosten tegenover. 

Chemische luchtwassers zorgen tot wel:

 • 95% ammoniakreductie
 • 30% geurreductie
 • 35% fijnstofreductie 

Er zijn veel soorten chemische luchtwassers leverbaar, in allerlei varianten en uitvoeringen. Voor een nieuwbouw stal of een bestaande stal. Prefab in een kunststof module, of juist volledig geïntegreerd in uw stal. Per afdeling of zelfs voor meerdere stallen ineens. Allemaal conform de goedgekeurde leaflets op de RAV-lijst. Benieuwd welke chemische luchtwasser het beste bij u en uw stal past? Neem dan contact met ons op!

Offerte

NET-koker luchtwassysteem

Luchtwassen per afdeling

Vanwege de grote vraag naar een compact luchtwassysteem voor bestaande stallen heeft Farm Air de NET-koker ontwikkeld.

Veel veehouders moeten op korte termijn bestaande stallen voorzien van een luchtwasser. Voor een traditionele luchtwasser is een centraal afzuigkanaal nodig. Dit kan een kostbare en ingrijpende verbouwing betekenen. Soms er simpelweg de ruimte niet voor een centraal afzuigkanaal of een traditionele luchtwasser.

Het NET-koker luchtwassysteem van Farm Air is speciaal voor deze situaties ontwikkeld. Door een compacte luchtwasser per afdeling toe te passen is er geen centraal afzuigkanaal nodig.

De NET-kokers kunnen zowel binnen als buiten de stal worden toegepast. Ventilatoren kunnen zowel bovenop de NET-koker, als ervoor worden geïnstalleerd.

De NET-kokers worden centraal aangestuurd met een hoogwaardige besturing, voorzien van alle moderne technieken en natuurlijk voorzien van ingebouwde datalogger.

Voordelen van het NET-koker luchtwassysteem op een rijtje:

 • Ideaal voor bestaande stallen, klein en middelgroot
 • Geen centraal kanaal nodig
 • Beperkte bouwkosten
 • Beperkte aanpassing van het ventilatiesysteem
 • Zeer compact systeem, altijd inpasbaar
 • Zowel binnen als buiten de stal toepasbaar
 • Maatwerk voor elke situatie
 • Leverbaar als chemische luchtwasser met 70% of 95% ammoniakreductie
 • Leverbaar als biologische luchtwasser met 70% ammoniakreductie en 45% geurreductie
 • Leverbaar als biologische combi luchtwasser met 85% ammoniakreductie en 85% geurreductie
 • Meerdere NET-kokers op één centrale besturing
Offerte

Chemische lamellenwassers

2 soorten chemische lamellenwassers

 

Farm Air heeft twee chemische lamellenluchtwassers in het assortiment: een uitvoering met 70% ammoniakreductie en een uitvoering met 95% ammoniakreductie.

Beide luchtwassers kennen dezelfde techniek. Het centrale element zijn de speciaal ontwikkelde lamellen. Het lamellenpakket wordt besproeid met aangezuurd waswater. Het waswater bindt de ammoniak, maar ook geur- en stofdeeltjes. Doordat het lamellenpakket niet continu, maar iedere 20 minuten circa 1 minuut wordt besproeid, kennen deze wassers zeer lage energiekosten. Met de chemische luchtwasser kan een rendement van 70% of 95% gehaald worden, voor beide systemen is de geurreductie 30% en de fijn stofreductie 35%. De werking van de luchtwasser is volledig geautomatiseerd.

De lamellenwasser met 70% ammoniakreductie is gecertificeerd onder nummer BWL 2004.02.

De lamellenwasser met 95% ammoniakreductie is gecertificeerd onder nummer BWL 2008.09.

Offerte

Chemische combi luchtwassers

Chemische Combi luchtwasser

 

De chemische combi luchtwasser is een uitgebreide versie van de chemische lamellenwasser. De chemische combiwasser is uitgevoerd met een extra biologisch reinigingspakket. Door toepassing van een tweede filterwand wordt niet alleen de uitstoot van ammoniak, maar ook geur en fijnstof sterk gereduceerd. De stallucht gaat bij dit systeem eerst door het lamellenfilter met aangezuurd waswater, vervolgens door een kunststof netfilter met biologisch waswater. Door de biologische werking worden geuren en stofdeeltjes uit de stallucht onttrokken. Het spuiwater van de biologische fase is bruikbaar voor het aanvullen van het waswater van de chemische fase.

De chemische combi luchtwasser heeft een ammoniakreductie van 85%, een geurreductie van 30% en een fijnstofreductie van 80%. Volgens Europese certificatie is de stofreductie zelfs meer dan 95%. De chemische combiwasser is in Nederland gecertificeerd onder nummer BWL 2006.14.

Uiteraard worden chemische combiwassers door Farm Air compleet geleverd met automatische spui-functionaliteit en een elektronisch datalogging-systeem.

 

Spuiwater luchtwasser

Vul bovenstaand bel mij terug formulier in als u meer wilt weten over de mogelijkheden voor luchtwassers voor uw veehouderij. Samen met u bespreken we welke luchtwasser het beste bij uw stal past.

Offerte

Chemische luchtwassers

Wat is een chemische luchtwasser en hoe werkt het?

Een chemische luchtwasser is een apparaat dat wordt gebruikt om de emissie van stoffen zoals ammoniak, geur en fijnstof te verminderen in de agrarische sector. Het apparaat maakt gebruik van een chemisch proces waarbij zwavelzuur wordt toegevoegd aan het waswater. Het zwavelzuur reageert met de ammoniak in de lucht en bindt deze in het waswater tot ammoniumnitraat. Het spuiwater dat uit de luchtwasser komt bevat een waardevolle meststof die kan worden hergebruikt op het land.

Voordelen van chemische luchtwassers

Chemische luchtwassers bieden een aantal voordelen ten opzichte van andere typen luchtwassers. 

 • Allereerst zijn ze uiterst effectief in het afvangen van ammoniak.
 • Daarnaast zijn ze relatief compact, wat betekent dat ze minder ruimte in beslag nemen dan bijvoorbeeld biologische luchtwassers. Hierdoor zijn de aanschafkosten vaak lager dan die van biologische luchtwasser. 
 • Ten slotte zijn chemische luchtwassers betrouwbaar en eenvoudig in gebruik. Ze zijn volledig geautomatiseerd en kunnen optioneel worden uitgerust met een zelfreinigingsfunctie, waardoor ze zeer bedrijfszeker en onderhoudsvriendelijk zijn.

Chemische luchtwassers bij Farm Air

Farm Air biedt diverse soorten chemische luchtwassers aan. De werking van de luchtwassers is volledig geautomatiseerd en kan worden uitgerust met een zelfreinigingsfunctie van de druppelvangers. Farm Air levert alle chemische luchtwassers compleet met automatische spui-functionaliteit en een ingebouwde datalogger.

Chemische lamellen luchtwasser

Farm Air biedt twee soorten chemische lamellen luchtwassers aan. Beide systemen maken gebruik van dezelfde techniek: speciaal ontwikkelde lamellen die besproeid worden met aangezuurd waswater. Het waswater bindt niet alleen ammoniak, maar ook geur- en stofdeeltjes. Doordat het lamellenpakket niet continu, maar iedere 20 minuten circa 1 minuut wordt besproeid, hebben deze luchtwassers zeer lage energiekosten. Met de chemische lamellen luchtwasser kan een rendement van 70% of 95% worden behaald. Voor beide systemen geldt dat de geurreductie 30% en de fijnstofreductie 35% is.

Chemische combi luchtwasser

Farm Air biedt de chemische combi luchtwasser aan, een uitgebreide versie van de lamellenwasser die een extra biologisch reinigingspakket heeft voor een reductie van ammoniak, geur en fijnstof in de stallucht. Het systeem bestaat uit een lamellenfilter met aangezuurd waswater en een kunststof netfilter met biologisch waswater. Het systeem heeft een ammoniakreductie van 85%, een geurreductie van 30% en een fijnstofreductie van 80%, en is gecertificeerd onder nummer BWL 2006.14. 

Chemische NET-wasser

Farm Air biedt diverse chemische NET-wassers. Het filterpakket van de wassers kan variëren in dikte en weerstand. Een kolom filtermateriaal met een groot contactoppervlak en lage weerstand fungeert als het centrale element van de wassers. Waswater wordt over het filterpakket gesproeid om ammoniak, geur- en stofdeeltjes te binden. Chemische luchtwassers zijn uiterst effectief en betrouwbaar in het afvangen van ammoniak, en er zijn veel varianten beschikbaar voor verschillende stallen.

Contact opnemen

Kies voor een milieuvriendelijke oplossing voor schone lucht met FarmAir. Onze chemische luchtwassers bieden niet alleen voordelen voor uw dieren en werknemers, maar dragen ook bij aan een duurzamere toekomst. Neem contact met ons op of vraag een offerte aan voor meer informatie over onze chemische luchtwassers en hoe wij u kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in uw bedrijf of stal.

Offerte